بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیه مشترکی آغاز اجرای طرح خرید کالای ایرانی را اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شوراي پول و اعتبار در يک‌هزار و دويست و هشتمين جلسه مورخ 1394/7/28، در راستاي تحقق اهداف دولت تدبير و اميد، براي ايجاد تحرک در اقتصاد، حمايت از توليدکنندگان داخلي و ايجاد فضاي رقابتي بين آنها در فروش محصولات داخلي، اعطاي تسهيلات به بنگاه‌هاي توليدي و خودرو‌سازان و سازندگان ماشين‌آلات کشاورزي را از طريق تسهيلات خريد دين و مرابحه به شرح زیر مصوب کرد. بر این اساس و پس از برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های انجام شده در دستگاه‌های اجرایی و بانک مرکزی، آغاز اجرای طرح را اعلام می‌کند:

الف - اجازه خريد اسناد تجاري ارايه شده (توسط شرکت خودروساز) ناشي از فروش ‌مدت‌دار خودروي توليد داخل و ماشين آلات کشاورزي (کمباين و تراکتور)

در اين طرح، بانک عامل اسناد تجاري ناشي از فروش خودرو و ماشين آلات کشاورزي را تا سقف 250 ميليون ریال و حداکثر تا 80 درصد بهاي فروش هر دستگاه در قالب عقد خريد دين با نرخ 16 درصد خريداري مي‌کند. منابع مورد نياز اين طرح توسط بانک ‌مرکزي با نرخ سالانه 14 درصد براي بانک‌هاي عامل تامين مي‌شود.
در اين شيوه متقاضيان مي‌توانند از تاریخ هجدهم آبان 1394 با مراجعه مستقيم به نمايندگي‌هاي مجاز نسبت به خريد دستگاه موردنظر اقدام کرده و بخشي از بهاي دستگاه را به صورت نقد و مابقي را حداکثر تا 250 ميليون ريال (که بيش از 80 درصد بهاي آن نباشد) در قبال ارايه اسناد تجاري ( اقساط حداکثر 84 ماه با احتساب سالانه 16درصد به صورت چک يا سفته) به نمايندگي مجاز پرداخت کنند. در ادامه، خودروساز اسناد تجاري دريافتي از مشتريان را ظهر‌نويسي کرده و به بانک‌هاي عامل ارايه مي‌کند. بانک‌هاي عامل اسناد تجاري ارايه شده از سوي خودروساز را که سررسید آنها کمتر از چهار سال باشد، با نرخ 16 درصد خريداري کرده و مبلغ موردنظر را به حساب خودروساز واريز مي‌کنند.
فهرست نمايندگي‌هاي مجاز و خودروها و ماشين‌آلات مشمول طرح از تاريخ هجدهم آبان 1394 در تارگاه دولت (www.dolat.ir)، بانک‌مرکزي (www.cbi.ir) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) اعلام مي‌شود.
در طرح مزبور خريد خودروها و ماشين‌آلات کشاورزي (کمباين و تراکتور) با اقساط حداکثر هفت ساله امکان پذير است.
بر اساس برنامه‌ريزي انجام شده، ضرورتي به مراجعه يا حضور متقاضيان خريد خودرو و ماشين‌آلات کشاورزي در شعب بانک‌ها نبوده و براي انجام خريد مورد نظر صرفاً مراجعه به نمايندگي‌هاي مجاز کافي است.
ب - اعطاي تسهيلات به بنگاه‌هاي توليدي از طريق تسهيلات خريد دين (خريد اسناد مدت‌دار ناشي از فروش اقساطي کالا)

در اين طرح، بانک‌ها اسناد ناشي از فروش اقساطي کالاهاي واسطه‌اي را با سررسيد حداکثر يک سال و نرخ سود سالانه 16 درصد خريداري مي‌کنند. منابع مورد نياز اين طرح توسط بانک‌مرکزي با نرخ سالانه 14 درصد براي بانک‌هاي عامل تامين مي‌شود.
درخصوص فروش مدت‌دار کالاهاي واسطه‌اي، متقاضيان با مراجعه به توليدکنندگان منتخب، نسبت به خريد کالاي مشمول طرح مورد نظر به صورت مدت‌دار با ارايه اسناد تجاري (چک يا سفته) اقدام مي‌کنند. فهرست توليدکنندگان منتخب و کالاهاي مشمول طرح در تارگاه دولت (www.dolat.ir)، بانک مرکزي (www.cbi.ir) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) اعلام مي‌شود. در ادامه بانک‌هاي عامل، اسناد تجاري ارايه شده از سوي توليدکنندگان را با نرخ 16 درصد خريداري و مبلغ موردنظر را به حساب توليدکننده واريز مي‌کنند.
بر اساس برنامه‌ريزي انجام شده، ضرورتي به مراجعه يا حضور خريداران کالاهاي واسطه‌اي در شعب بانک‌ها نبوده و براي انجام خريد مورد نظر صرفاً مراجعه به نمايندگي‌هاي مجاز کافي است.
ج- اعطاي تسهيلات خريد کالاهاي مصرفي بادوام ايراني منتخب از طريق صدور کارت خريد کالاي ايراني

کارت خريد کالاي ايراني، ابزاري اعتباري است که توسط بانک‌هاي کشور براي عموم مردم که درآمد مشخص و ثابتي دارند، صادر شده و دارنده آن مي‌تواند تا سقف تعیین شده که متناسب با درآمد ماهیانه و حداکثر معادل یکصد میلیون ریال خواهد بود، کالاهايي را که فهرست آنها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعيين شده است، خريداري کند. فهرست کالاهاي قابل خريداري در این طرح نیز ازطريق تارگاه دولت (www.dolat.ir)، شاپرک (www.shaparak.com) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) در اختيار عموم قرار مي‌گيرد؛ در مراحل بعدی و به تدریج متناسب با اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی و یا کارفرمایان ذیربط، این طرح گستردگی بیشتری پیدا خواهد کرد. شرایط و نحوه عمل و فهرست کالاها متناسب با شرایط تولید در کشور، متنوع و متغیر خواهد بود و به تدریج اطلاع رسانی خواهد شد.
در فاز اول اجرای طرح، حسب تقاضای امور اداري دستگاه‌ها، شرکت‌ها و صندوق‌هاي بازنشستگي از بانک‌های عامل پرداخت حقوق کارکنان، فرم‌هايي در اختيار آنان قرار می‌گیرد که به کارکنان و مستمري بگيراني که مايل به دريافت کارت خريد کالاي ايراني هستند، ارائه شود. پس از تکمیل و ارسال فرم‌هاي درخواست متقاضيان توسط دستگاه‌ها، شرکت‌ها و صندوق‌هاي بازنشستگي، بانک‌هاي عامل کارت‌ها را صادر کرده و از طريق دستگاه‌هاي مربوطه در اختيار متقاضيان قرار مي‌دهند. کارت‌ها از زمان تحويل به متقاضيان، قابليت خريد در مراکز فروش حضوري و اينترنتي مشخص شده را خواهد داشت. براي دارندگان کارت در هر ماه شمسي و متناسب با زمان صدور کارت، صورتحسابي از طريق پيامک ارسال مي‌شود که شامل ريز اقلام خريد در هر دوره به علاوه مجموع تسهيلات اعطايي قبلي است. مشتريان مي‌توانند با اطلاعات پيامک فوق، نسبت به بازپرداخت اقساط تسهيلات خود همانند ساير قبوض خدماتي اقدام کنند.
در مراحل بعدي طرح، امکان درخواست کارت خريد کالاي ايراني براي عموم مردم به صورت انفرادي از طريق مراجعه به شعب بانک‌ها و موسسات اعتباري وجود خواهد داشت.
در اين طرح، براي هر شهروند ايراني حداکثر مي‌تواند يک کارت خريد کالاي ايراني صادر شود.
22539

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 475471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۵
    38 7
    خیال همه راحت این طرح فقط برای کارمندای دولته مردم عادی یا کارگران فکرشو از سرشون بیرون کنن که دقیقا مثل وقتی که میریم برای گرفتن وام همونجوری باهامون برخورد میکنن
  • بی نام A1 ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۵
    54 3
    نه وامتونو میخوایم،نه ماشینتونو،نه جنس آشغالی که میخواهید بندازید بهمون نه به 16 درصد نزول
  • لاله RU ۰۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
    52 2
    25میلیون وقتی 80درصد قیمت خودرو باشه معلومه چه خودروییه
  • بی نام A1 ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
    69 1
    باز هم سياست اشتباه و تزريق مسكن به جاي درمان واقعي اگر به جاي وام و سياست اشتباه حمايت كور از خودروسازان كمي به افزايش كيفيت خودرو و قيمت عادلانه آن اهميت مي دادند بازار خود به خود تحريك ميشد نياز به اين مسكن ها نبود
  • رضا A1 ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
    52 2
    این کارا بکار نمیخوره مردم پول ندارن قسط بدن باید حقوق مردم رو زیاد کنید قدرت خرید ندارن مردم بیچاره
  • بی نام A1 ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
    10 0
    میشه دقیق لطف کنید بگید 16 درصد رو روی مبلغ خودرو میگیرید یا روی 25 میلییون که وام میدید اگرروی کل واقعا بی انصافیه
  • بهروز GB ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
    24 0
    اقا من یه حساب سرانگشتی کردم.اگه بخوایم 25 میلیون وام با نرخ 16 درصد و بازپرداخت 84 ماهه بگیریم باید 41 میلیون پس بدیم که اقسات ماهانش حدود 499 هزار تومن در ماه.یعنی یه کارگری که ماهانه 700هزار تومن حقوق پایشه باید 500 قسط بده و با 200 تومن بعدی اجاره و قبض و خورد وخوراک و......الا ماشاله .به نظر شما این کار باز به نفع سرمایه دار هاست یا مردم عادی؟والا اگه کسی با این شرایط بخواد ماشین ثبت نام کنه باید 7سال که چه عرض کنم با دیرکرد واینا یه 10 سالی جیب بانک ها رو پر کنه و تو این 10 سال دیگه فکر نکنم انگیزه ای واسه رانندگی واسش بمونه.ماشینشم که دیگه به درد اسقاطیا می خوره.لطفا یه کم منطقی فکر کنین.
  • بی نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۷
    23 1
    وام خرید کالای اساسی؟؟؟؟؟ خوب میدونید که به دلیل رکود اقتصادی الان نود درصد فروشگاه ها اقساط و چکی خرید و فروش میکنند ... کافیه طرف بتونه قسط بده ، تو محل و شهر خودشون کلی فروشگاه بهش کالا میدن..... دیگه این همه منت و بگیر ببند و ضامن نداره .... سودی هم که فروشگاه از خریدار به دلیل فروش قسطی و چکی میگیره ..... کمتر از سودی که شما در قالب وام مییدین.... آخه این شد راه حل درد مردم؟ مردم اینو میخواستن؟
  • ناشناس A1 ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
    11 5
    خرید خود رو با 25 میلیون وام با شرایط 16 درصد باز پرداخت 48 ماهه همین خود رو های ایرانی با حداقل وام به شکل لیزینگ اکثرا باز پرداخت 36 ماهه خریداری خوب هم استقبال میشد مشتری هم راضی بود سالها پیش با اون شرایط سخت وضامن برای لیزینگ من خودم نتونستم ماشین خرید کنم حالا هم که قیمتها بسیار گران شده واحتساب سود همین شرایط را بد تر کرده ترجیح میدهم از امکانات عمومی استفاده کنم پانصد ملیون پول ماشین بدهی تو طرح اصلی نتونی وارد بشی یا با محدودیت زوج فرد گاها از درب منزل یا سرعت داشته باشی فایده نداره با این روند پیش بروبم در آینده تهران را شهری شبیه به پارکینگ
  • کهکشان A1 ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۱
    4 0
    سود وام قطعا بیشتر از 16 درصد است ، زیرا به اجبار باید ماشین را به نفع بانک و در طول مدت باز پرداخت وام بیمه بدنه کنید.
  • بی نام IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۹
    0 0
    قیمت اسکناس نو